Gratiniran brokoli

"Zeleno, ki te ljubim, zeleno. " (F.G. Lorca)
  • 45 min
  • 3/5
  • 325 Kcal

SESTAVINE

  • 1 kg brokolija
  • 30 g moke
  • 100 g masla
  • 300 ml mleka
  • sol, poper po okusu
  • malo muškatnega oreščka
  • 1 jajce
  • peteršilj za serviranje

NAČIN PRIPRAVE

Brokoli razdelimo na cvetove, nato pa jih na kratko blanširamo v večji količini slane vode. Precedimo in takoj speremo s hladno vodo, da preprečimo razbarvanje. V posodo damo maslo in ga postavimo na štedilnik, da se stopi. Stopljenemu maslu dodamo moko in zalijemo z mlačnim mlekom. Mešamo toliko časa, da se masa začne gostiti. Dodamo sol, poper in muškatni orešček ter še enkrat dobro premešamo. Maso odstavimo s štedilnika, nato dodamo jajce. V ponev damo nasekljan brokoli in ga prelijemo z omako. Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, da se lepo zapeče. Pečen brokoli potresemo s peteršiljevimi listi in postrežemo.

GALERIJA IZDELKOV

KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE