Sestavine za skorjo:
Sestavine za nadev:
Sestavine za dekoracijo:
1. Skorja
Beljake pri sobni temperaturi z mešalnikom stepamo v sneg, ki mu med stalnim mešanjem po žličkah dodajamo sladkor in ščepec soli. Olupljene mlete mandlje z mešalnikom nežno vmešamo v čvrst sneg.
2. Na 6 kosov mastnega papirja s svinčnikom narišemo kroge premera 26 ali 28 cm, jih obrnemo in rahlo naoljimo s čopičem. Zmes razdelimo na 6 krogov in poravnamo. Skorjo (eno za drugo) pečemo približno 10 minut v pečici, ogreti na 180 °C.
3. Krema
Naštete sestavine stepemo z mešalnikom (razen masla in smetane), zalijemo z vrelim mlekom in kuhamo na nizkem ognju nekaj minut, nato kremo ohladimo. V hladno kremo z mešalnikom stepemo pripravljeno maslo in primešamo stepeno smetano.
4. Na okrogel pladenj položimo obroč v velikosti skorje in skorje premažemo s kremo. Zadnje skorje ne premažemo s kremo. Torto shranimo v hladilnik za najmanj 12 ur.
5. Okrasitev
Želatino prelijemo z 2 žlicama vode. Na pari stopimo belo čokolado in sladko smetano. Če je čokolada rumena, dodamo belo barvo. Dodamo želatino in jo raztopimo, nato odstranimo z ognja.
Temno čokolado damo v vrečko za dekoriranje.
S torte odstranimo obroč in prelijemo z belo glazuro. Na toplo glazuro s temno čokolado narišemo koncentrične kroge, začnemo od sredine. Z zobotrebcem narišemo pajkovo mrežo, najprej vlečemo črte od sredine (osmine) in nato vlečemo črte v nasprotni smeri, proti sredini.
Robove torte okrasimo z mandljevimi lističi.